مدیریت استراتژی و اهمیت حسابداری مدیریت بر تصمیم گیری ها

مدیریت استراتژی و اهمیت حسابداری مدیریت بر تصمیم گیری ها

اهمیت حسابداری مدیریت بر تصمیم گیری ها

سلام به همراهان عزیز در ادامه مبحث قبلی (مهارت های مرتبط در حوزه حسابداری مدیریت جهت سهولت در یادگیری ؟) امروز میخایم برخی از مفاهیم و ویژگی های حوزه های استراتژی و مدیریت عملیات را که با مطالعه حسابداری مدیریت مرتبط است، شرح دهیم. از آنجایی که حسابداری مدیریت یک عملکرد پشتیبانی مدیریت است.

حسابداران مدیریت باید از روندها، مسائل و تکنیک های نوظهور در حوزه مدیریت آگاه باشند. همچنین، از آنجا که بسیاری از چالش برانگیزترین مشکلات حسابداری مدیریت در بخش تولید اقتصاد رخ می دهد،

حسابداران مدیریت باید درک کاملی از اصطلاحات و ویژگی های اساسی فرآیندهای تولید رایج داشته باشند. در این مقاله همچنین تاریخچه مختصری از توسعه حسابداری مدیریت ارائه می دهیم با ما همراه باشید.

فرآیندهای تولید در حسابداری مدیریت:

صنایع تولیدی را می توان بر اساس میزان قابل تشخیص واحدهای تولیدی از یکدیگر در طول فرآیند تولید و پس از آن دسته بندی کرد.

ما در ادامه چهار نقطه را در اینجا مورد بحث قرار می دهیم :

سفارش کار: در فرآیند سفارش کار، هر واحد خروجی منحصر به فرد است. به عنوان مثال می توان به یک سازنده خانه سفارشی و یک سازنده مبلمان سفارشی اشاره کرد.

فرآیند دسته‌ای: در یک فرآیند دسته‌ای، واحدهای خروجی یکسان (یا بسیار مشابه) در گروه‌هایی به نام دسته‌ای تولید می‌شوند، اما واحدهای یک دسته می‌توانند به طور قابل‌توجهی با واحدهای دسته‌ای دیگر متفاوت باشند. واحدهای داخل هر دسته معمولاً در طول فرآیند تولید در نزدیکی فیزیکی قرار دارند.

کارخانه های پوشاک اغلب از فرآیند دسته ای استفاده می کنند. به عنوان مثال، مدل های مختلف شلوار در دسته های جداگانه تولید می شود. هر دسته ممکن است شامل ۵۰ یا چند صد جفت شلوار باشد. در هر دسته، ممکن است تفاوت های جزئی مانند اندازه های مختلف دور کمر و درز وجود داشته باشد. در هر زمان، کارخانه ممکن است کار در حال انجام مربوط به چندین سبک مختلف شلوار، و دسته های متعددی از کار در حال انجام برای هر سبک داشته باشد.

خط مونتاژ : در یک فرآیند خط مونتاژ، واحدهای مشابه به ترتیب، معمولاً در یک عملیات بسیار خودکار تولید می شوند. صنعت خودرو نمونه خوبی است. یک خودروساز در هر خط مونتاژ تنها یک خودروی مدل تولید می کند. خط مونتاژ امکان تمایز محصولات را فراهم می کند. به عنوان مثال، خودروهای تولید شده در خط مونتاژ می توانند با توجه به ویژگی هایی مانند رنگ و تودوزی و شاید از جنبه های اساسی تر مانند اندازه موتور، و دو چرخ در مقابل چهار چرخ متحرک با یکدیگر متفاوت باشند. با این حال، تغییر خط مونتاژ از یک مدل به مدل دیگر معمولاً مستلزم هزینه و زمان خرابی قابل توجهی است.

فرآیند پیوسته: در یک محیط تولید مداوم، تاسیسات تولیدی یک جریان مداوم محصول را در طول ساعات کار تاسیسات تولید می کند. یک مثال کلاسیک از فرآیند پیوسته، عملیات حفاری نفت است. ویژگی متمایز یک فرآیند پیوسته این است که هر گروه بندی خروجی به واحدهای جداگانه دلخواه است. به عنوان مثال، نفت را می توان به بشکه یا گالن یا هر معیار دیگری از حجم مایع تقسیم کرد. برای تعیین بهای تمام شده تولید در یک فرآیند مستمر، لازم است یک دوره زمانی انتخاب شود، هزینه های انجام شده در آن دوره جمع آوری شود، میزان خروجی تولید شده در همان دوره مشخص شود و هزینه های کل بر تولید کل تقسیم شود.

هیچ فرضی وجود ندارد که یک فرآیند تولید مستمر یک تأسیسات تک محصولی باشد (عملیات حفاری اغلب نفت خام و گاز طبیعی را استخراج می‌کنند)، یا اینکه ۲۴ ساعت شبانه روز کار می‌کند.

بررسی اجمالی فرآیندهای تولید: تمایز فرآیندهای تولید در امتداد این پیوستار مفید است، زیرا جایی که یک فرآیند بر روی این پیوستار قرار می گیرد، بر انواع مسائل حسابداری مدیریت که پیش می آید و طراحی سیستم حسابداری مدیریت تأثیر می گذارد. با این حال، اغلب دشوار است و به ندرت مفید است که هر فرآیند تولیدی خاص را دقیقاً در یکی از چهار نقطه از زنجیره توضیح داده شده در اینجا طبقه بندی کنیم. همچنین، هر شرکتی ممکن است در چندین نقطه در این زنجیره فعالیت کند.

تمرکز زدایی ( غیرمتمرکز) : اهمیت حسابداری مدیریت

موضوع مهم در مدیریت شرکت ها میزان متمرکز یا غیرمتمرکز بودن تصمیم گیری است. بسیاری از شرکت‌های بزرگ به‌صورت کاملاً غیرمتمرکز فعالیت می‌کنند و دارای مراکز مسئولیت‌پذیری و مدیران مراکز مسئولیت‌پذیر متعدد با استقلال قابل‌توجه هستند. از انواع مهم مراکز مسئولیت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مراکز هزینه:

مدیران مراکز هزینه فقط مسئول هزینه ها هستند. اکثر کارخانه ها مراکز هزینه هستند.

مراکز سود:

مدیران مراکز انتفاعی مسئول درآمدها و هزینه ها هستند. بخش تولید قطعه جانبی در کارخانه یک شرکت ممکن است یک مرکز سود باشد.

مراکز سرمایه گذاری:

مدیران مراکز سرمایه گذاری مسئول درآمدها، هزینه ها و سرمایه سرمایه گذاری شده هستند. بخش صادراتی ممکن است یک مرکز سرمایه گذاری باشد.

مزایای مهم تمرکززدایی در زیر آمده است.

  1.  تصمیم گیری به مدیرانی واگذار می شود که اغلب در بهترین موقعیت برای درک اقتصاد محلی، سلیقه مصرف کننده و بازار کار هستند.
  2. خودمختاری ذاتاً پاداش است. موقعیت‌های شغلی که با درجه بالایی از مسئولیت و استقلال مشخص می‌شوند، احتمالاً مدیران با استعداد، با تجربه و توانمندتری را جذب و حفظ می‌کنند تا موقعیت‌هایی که حداقل اختیار تصمیم‌گیری را برای مدیران فراهم می‌کنند.
  3.  شرکت هایی که مسئولیت را در اعماق سازمان محول می کنند، زمینه آموزشی ایجاد می کنند که در آن مدیران تجربه کسب می کنند و خود را برای پست های سطح بالاتر آماده می کنند.
  4. تمرکززدایی بار کمتری را بر دوش مدیریت ارشد وارد می کند. شرکت های بسیار متمرکز مسئولیت تصمیم گیری های معمول متعدد را به مدیریت ارشد تحمیل می کنند.
بیشتر بخوانید  حسابداری مالی در مقابل حسابداری مدیریت قسمت اول

معایب مهم تمرکززدایی در زیر آمده است. اهمیت حسابداری مدیریت

  1.  مشوق های مدیران مرکز مسئولیت همیشه با انگیزه های مالکان یا مدیریت عالی همسو نیست. این خطر آشکار وجود دارد که مدیران ممکن است لوازم جانبی را به قیمت سود شرکت مصرف کنند (مثلاً ناهارهای تجاری گران قیمت و مبلمان اداری). همچنین، شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه مدیران تلاش خواهند کرد تا اندازه واحدهایی را که مسئولیت آنها را بر عهده دارند (به نام دامنه کنترل مدیر) افزایش دهند، حتی اگر انجام این کار باعث افزایش سودآوری شرکت نشود.
  2. تئوری اقتصادی پیشنهاد می کند که مدیران ترجیح می دهند مرکز مسئولیت تحت کنترل آنها ریسک کمتری را نسبت به مالکان بپذیرد. این نظریه بر اساس
    مشاهده این که پروژه‌های با ریسک بالاتر به طور متوسط ​​بازده بالاتری را ایجاد می‌کنند که منعکس‌کننده مبادله بین ریسک و بازده است، که یک بلوک ساختمانی تئوری مالی را تشکیل می‌دهد. سهامداران پروژه های پرریسک تر را نسبت به مدیران ترجیح می دهند، زیرا سهامداران می توانند با داشتن سهام در شرکت های متعدد، پرتفوی خود را متنوع کنند. با این حال، حرفه مدیر ارتباط نزدیکی با عملکرد مرکز مسئولیت او دارد. در نتیجه، مدیران مراکز مسئولیت شرکت‌های غیرمتمرکز ممکن است پروژه‌های مخاطره‌آمیز مورد علاقه سهامداران را رد کنند.

اگر چه برای تمرکززدایی هم مزایا و هم هزینه وجود دارد، به نظر می رسد که با هر معیار عینی، اکثر شرکت های بزرگ به شیوه ای بسیار غیرمتمرکز عمل می کنند. به عنوان یک معیار، ممکن است کسی بخواهد میزان تمرکززدایی در شرکت های مدرن را با میزان تمرکززدایی در نهادهایی مانند ارتش یا اقتصاد بعضی کشورها مثل شوروی سابق مقایسه کند.

ریشه های حسابداری مدیریت: اهمیت حسابداری مدیریت 

حسابداری مدیریت اولین بار به عنوان یک فعالیت مهم در اوایل انقلاب صنعتی، در صنایع و شرکت های پیشرو آن روز ظاهر شد. به این ترتیب، حسابداری مدیریت پس از حسابداری مالی پدید آمد، که می‌تواند منشأ آن را به نقش نظارتی آن در سرمایه‌گذاری‌های تجاری بازرگانان اروپایی که در رنسانس ایتالیا آغاز شد، و به سوابق مالیاتی که ظاهراً دولت‌ها از زمانی که دولت‌ها وجود داشته‌اند، ردیابی کند. حسابداری دو طرفه بیش از ۳۰۰ سال است که حسابداری مدیریت زمان برای اولین بار به عنوان یک زمینه قابل تشخیص ظاهر شد.

دو صنعت پیشرو در انقلاب صنعتی که نقش مهمی در تاریخ اولیه حسابداری مدیریت ایفا کردند، نساجی و راه آهن بودند. کارخانه های نساجی از مواد خام و نیروی کار برای ساخت پارچه و محصولات مرتبط استفاده می کردند و کارخانه ها روش هایی را برای ردیابی کارایی استفاده از این نهاده ها توسعه دادند. راه‌آهن به سرمایه‌گذاری قابل توجهی در دوره‌های زمانی طولانی برای ساخت بستر جاده و مسیر نیاز داشت. هنگامی که راه‌آهن شروع به کار کرد، حجم زیادی از دریافت‌های نقدی مشتریان متعدد را مدیریت می‌کرد و معیارهای مالی و عملیاتی کارآمدی را برای جابه‌جایی مسافران و بار ایجاد کرد.

در پایان قرن نوزدهم، صنایع و انواع کسب و کار جدید برای اقتصاد ایالات متحده، بریتانیا و سایر کشورهای صنعتی اهمیت پیدا کردند. این شرکت‌ها شامل تولیدکنندگان فولاد، تولیدکنندگان انبوه محصولات مصرفی مانند مواد غذایی و تنباکو و بازرگانان انبوه بودند. شرکت های پیشرو در این صنایع سیستم های حسابداری را برای رفع نیازهای خود برای کنترل عملیاتی توسعه دادند.

در دو دهه اول قرن بیستم، رشته های مهندسی صنایع و حسابداری مدیریت به طور همزمان توسعه یافتند. در این دوره، مهندسان صنایع روش‌هایی را برای کنترل تولید توسعه دادند که شامل تعیین «علمی» استانداردهای ورودی مواد، نیروی کار و زمان ماشین بود که نتایج واقعی را می‌توان با آن مقایسه کرد. این توسعه مستقیماً به سیستم های هزینه یابی استاندارد منجر شد که هنوز به طور گسترده توسط شرکت های تولیدی استفاده می شود. مفاهیم و تکنیک های حسابداری مدیریت در نیمه اول قرن بیستم به سرعت در حال تکامل بودند و تا سال ۱۹۵۰ بسیاری از عناصر کلیدی حسابداری مدیریت که امروزه انجام می شود به خوبی تثبیت شدند.

این تحولات به شکل غیرمتمرکز، در داخل شرکت‌های بزرگی رخ داد که از عقل سلیم و ابزارهای حسابداری و تحلیلی معمولی برای برآوردن الزامات گزارش‌دهی داخلی خود استفاده می‌کردند. شرکت هایی که مورخان کسب و کار در این دوره به عنوان مبتکر در حسابداری مدیریت شناسایی کرده اند شامل دوپونت، جنرال موتورز و جنرال الکتریک هستند. با این حال، یک مبتکر لزوماً یک رهبر نیست. به نظر می رسد که ارتباط نسبتا کمی بین شرکت ها در مورد روش های حسابداری مدیریتی که توسعه داده شده اند وجود داشته باشد. شاید مدیران و حسابداران به این سیستم ها و تکنیک های حسابداری به عنوان یک منبع احتمالی مزیت رقابتی نگاه می کردند. همچنین هیچ انگیزه نهادی یا نظارتی برای به اشتراک گذاری اطلاعات وجود نداشت. در اوایل دهه ۱۹۰۰، هیچ انجمنی از حسابداران مدیریت برای برگزاری جلسات سالانه در شیکاگو یا بوستون برای ادامه کار حرفه ای وجود نداشت.

آموزش و شادی هیچ نظارت دولتی بر رویه حسابداری مدیریت وجود نداشت. با استثنائات بسیار کمی، حسابداری مدیریت خود برای مقاصد نظارتی مورد نیاز نبود تا قبل از قانون اعمال فساد خارجی در سال ۱۹۷۷، که موظف بود شرکت های بزرگ سیستم های کنترل داخلی کافی را حفظ کنند. حتی امروزه، شرکت ها در طراحی سیستم های حسابداری مدیریت اختیار زیادی دارند و حسابداری مدیریت از یک شرکت به شرکت دیگر حتی در همان صنعت بسیار متفاوت به نظر می رسد.

بیشتر بخوانید  آیا یادگرفتن حسابداری مدیریت آسان است ؟

تحولات کلیدی در ۵۰ سال گذشته: اهمیت حسابداری مدیریت

تحولات اقتصادی، تجاری و فناوری که احتمالاً بیشترین تأثیر را در حسابداری مدیریت در ۵۰ سال گذشته داشته اند به شرح زیر است:

انقلاب اطلاعاتی:

کسانی از ما که در نیمه دوم قرن بیستم متولد شده‌اند، در درک موانع عظیمی که جمع‌آوری و پردازش اطلاعات زمانی برای سیستم‌های حسابداری مدیریت ایجاد می‌کرد و تأثیری که هزینه اطلاعات بر مدیریت به طور کلی داشت، مشکل داریم. امروزه فناوری اطلاعات سیستم‌های حسابداری پایگاه داده پیچیده‌ای را ممکن می‌سازد که از نظر اطلاعات حسابداری که می‌توانند جمع‌آوری، سازماندهی و گزارش کنند، قدرتمند و انعطاف‌پذیر باشند. با این حال، حتی امروزه، هزینه طراحی، پیاده‌سازی و اجرای سیستم‌های حسابداری بهای تمام شده یک مانع اساسی در بسیاری از سازمان‌ها است. واقعیتی که احتمالاً در مدارس بازرگانی کمتر ارائه شده است.

تکثیر خطوط تولید:

اگر یک شرکت فقط یک محصول تولید کند، بسیاری از مسائل حسابداری بهای تمام شده مطرح می شود. هنگامی که شرکت ها به طور قابل توجهی خطوط تولید خود را در دهه ۱۹۵۰ گسترش دادند تا سهم بازار را به دست آورند و سود را افزایش دهند، دشواری و اهمیت به دست آوردن اطلاعات دقیق بهای تمام شده برای محصولات جداگانه افزایش یافت. به طور کلی توافق بر این است که در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، برخی از شرکت‌های آمریکایی هزینه‌ها را بین محصولات به‌گونه‌ای تخصیص می‌دادند که منجر به تصمیم‌های تولید و بازاریابی ضعیف می‌شد. یک ابزار حسابداری مدیریت به نام هزینه یابی مبتنی بر فعالیت برای کمک به اصلاح این مشکل، با بهبود دقت تخصیص هزینه ها بین محصولات، ایجاد شد.

جهانی شدن اقتصاد: اهمیت حسابداری مدیریت

جهانی شدن پیامدهای متعددی برای حسابداری مدیریت دارد. اول، جهانی شدن منجر به یک محیط رقابتی تر شده است که اجرای سیستم های حسابداری را تشویق می کند که دقیق ترین، مرتبط ترین و به موقع ترین اطلاعات ممکن را ارائه دهد. دوم، رشد شرکت های چند ملیتی اهمیت قیمت گذاری انتقالی را افزایش داده است. قیمت انتقال مبلغی است که یک بخش از یک شرکت برای یک محصول میانی از بخش دیگری دریافت می کند. قیمت گذاری انتقالی نقشی در مالیات، مذاکرات تجاری بین المللی و تصمیمات تولید و بازاریابی در شرکت های غیرمتمرکز ایفا می کند. در نهایت، جهانی شدن سرعت تغییر در حرفه حسابداری مدیریت را افزایش داده است. بسیاری از نوآوری های اخیر در حسابداری مدیریت، و همچنین در زمینه های استراتژی و مدیریت عملیات، از ژاپن سرچشمه گرفته است. رقابت مستقیم بین شرکت‌های ژاپنی و آمریکایی، بسیاری از شرکت‌های آمریکایی را به اتخاذ این شیوه‌های مدیریت ژاپنی سوق داده است.

اهمیت روزافزون بخش خدمات: اهمیت حسابداری مدیریت

قبل از دهه ۱۹۷۰، بیشتر نوآوری ها در تکنیک های حسابداری مدیریت، و پیچیده ترین سیستم های حسابداری مدیریت، در شرکت های تولیدی یافت می شد (اگرچه همانطور که در بالا بحث شد، راه آهن نقش مهمی در توسعه اولیه حسابداری مدیریت ایفا کرد. ). با تبدیل شدن بخش خدمات به بخش بزرگ تری از کل اقتصاد، و با افزایش فشارهای رقابتی در صنایع بخش خدمات (در برخی موارد ناشی از مقررات زدایی)، بسیاری از شرکت های خدماتی منابع قابل توجهی را در سیستم های حسابداری مدیریتی سرمایه گذاری کردند که متناسب با نیازهای آنها طراحی شده بود. صنایع بخش خدمات به دلیل پیشرفت های قابل توجه در سیستم های حسابداری مدیریتی خود شامل حمل و نقل، مؤسسات مالی، و مراقبت های بهداشتی هستند. هزینه یابی مشتری (تعیین هزینه خدمات به یک مشتری منفرد) و بهبود به موقع بودن اطلاعات حسابداری، دو موضوع از اهمیت ویژه ای برای بسیاری از شرکت های بخش خدمات هستند.

شیوه های نوآورانه مدیریت: اهمیت حسابداری مدیریت

علاوه بر چهار روند اقتصادی و تکنولوژیکی که در بالا توضیح داده شد، نوآوری های زیر در زمینه های مدیریت استراتژی و عملیات بر سیستم ها و شیوه های حسابداری مدیریت در چند دهه گذشته تأثیر گذاشته است.

مدیریت کیفیت جامع (TQM): اهمیت حسابداری مدیریت

برنامه های با کیفیت با نام های مختلفی از جمله TQM، برنامه های نقص صفر و برنامه های شش سیگما شناخته می شوند. تمرکز بر کیفیت تاثیر قابل توجهی بر بسیاری از سازمان ها در تمام بخش های اقتصاد داشته است که از صنعت خودرو و برخی از صنایع دیگر در بخش تولیدی اقتصاد حدود چهل سال پیش شروع شده است. برنامه های با کیفیت پیچیده امروزه در بسیاری از حوزه های دولتی، آموزشی و سایر سازمان های غیرانتفاعی و همچنین در مشاغل انتفاعی یافت می شود.

انگیزه برنامه های TQM ارزیابی این است که هزینه نقص بیشتر از هزینه اجرای برنامه TQM است. طرفداران TQM ادعا می کنند که برخی از هزینه های نقص از نظر تاریخی دست کم گرفته شده است، به ویژه از دست دادن سرقفلی مشتری و فروش آتی در هنگام فروخته شدن یک واحد معیوب. برخی از طرفداران برنامه های کیفیت معتقدند که مقرون به صرفه ترین رویکرد برای کیفیت، از بین بردن تمام عیوب در نقطه ای است که در آن رخ می دهد. در صورت موفقیت آمیز بودن، این برنامه های “عیب صفر” نه تنها منجر به سطوح بالاتر رضایت مشتری می شود، بلکه هزینه های مرتبط با روش های کنترل کیفیت مرسوم تر، مانند هزینه های بازرسی که در انتهای خط تولید رخ می دهد، حذف می کند. واحدهای بازسازی به عنوان معیوب شناسایی شده و هزینه های مرتبط با پردازش بازده مشتری. تمرکز بر روی کنترل های پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز نقص در وهله اول است، در مقابل کنترل های کارآگاهی برای شناسایی و اصلاح نقص پس از وقوع.

بیشتر بخوانید  بهای تمام شده کالای فروش رفته

به موقع (JIT): اهمیت حسابداری مدیریت

در طول دو دهه آخر قرن بیستم، بسیاری از شرکت ها برنامه های به موقع را اجرا کردند که برای به حداقل رساندن مقدار موجودی موجود طراحی شده بودند. این شرکت‌ها مزایای قابل‌توجهی را از کاهش انواع موجودی‌ها – مواد اولیه، در حال تولید و کالاهای نهایی – به پایین‌ترین سطح ممکن شناسایی کردند. این مزایا عمدتاً شامل کاهش هزینه‌های نگهداری موجودی (مانند هزینه‌های تامین مالی و انبارداری)، کاهش زیان ناشی از منسوخ شدن موجودی و کنترل کیفیت مؤثرتر است.

رابطه بین مدیریت به موقع JIT و مدیریت کیفیت جامع TQM : اهمیت حسابداری مدیریت

این رابطه مهم است. بسیاری از عیوب در مواد اولیه یا فرآیند تولید را می توان به طور نامحدود نادیده گرفت اگر بتوان مواد باکیفیت را جایگزین مواد معیوب کرد و اگر بتوان واحدهای با کیفیت اول اضافی را برای جایگزینی واحدهای معیوب تولید کرد. در یک محیط غیر JIT، ممکن است مواد معیوب و واحدهای نیمه کاره در گوشه ای از کارخانه کنار گذاشته شوند. با این حال، تحت یک برنامه JIT، اگر مواد خام دریافتی در کارخانه معیوب باشد، ممکن است مواد اولیه با کیفیتی برای جایگزینی مواد معیوب وجود نداشته باشد. در موارد شدید، خط تولید ممکن است تا زمانی که مواد با کیفیت اول دریافت شود، تعطیل شود. از این رو، یک برنامه JIT می تواند توجه را بر کنترل کیفیت به روش هایی متمرکز کند که معمولاً در یک محیط غیر JIT امکان پذیر نیست.

چالش در محیط JIT جلوگیری از هدر رفتن انبارهاست. برای رویارویی با این چالش، برخی از شرکت ها راه هایی برای کاهش زمان تولید پیدا کرده اند. زمان‌بندی‌های تولید کوتاه‌تر منجر به موجودی کمتری در طول فرآیند می‌شود و همچنین به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا سطوح پایین‌تری از موجودی کالاهای نهایی را حفظ کنند و در عین حال سطوح بالایی از رضایت مشتری را حفظ کنند.

در اوایل قرن بیست و یکم، اقدامات تروریستی (مانند تخریب مرکز تجارت جهانی در شهر نیویورک) و بلایای طبیعی (مانند طوفان کاترینا) برخی شرکت ها را بر آن داشت تا در شیوه حفظ سطح بسیار پایین موجودی انبار تجدید نظر کنند. این شرکت‌ها نگران هستند که حوادث آینده منجر به اختلال در خطوط لوله موجودی، به‌ویژه برای مواد وارداتی شود. در نتیجه، مزیت حفظ ذخایر ایمنی موجودی، دریافت سود مجدد است.

تئوری محدودیت ها:

نظریه محدودیت ها یک تکنیک مدیریت عملیات است که سطح موجودی را کاهش می دهد و توان عملیاتی را در یک محیط تولید افزایش می دهد. الیاهو گلدرات ، یک مشاور تجاری، تا حد زیادی مسئول توسعه نظریه محدودیت ها است. گلدرات ایده های خود را در یک رمان تجاری که به همراه جف کاکس به نام «هدف: فرآیند بهبود مستمر» نوشته بود، رایج کرد. اساس تئوری شناسایی تنگناها در فرآیند تولید و تمرکز تمام تلاش ها بر افزایش ظرفیت عملیات گلوگاه است. به طور معمول، شناسایی عملیات تنگنا آسان است، زیرا مقادیر زیادی از موجودی در این عملیات در انتظار پردازش هستند.

تئوری محدودیت‌ها همچنین از تنظیم سرعت کل فرآیند تولید با سرعت عملیات گلوگاه حمایت می‌کند، زیرا در غیر این صورت مازاد کار در فرآیند ناگزیر ایجاد می‌شود. این سیستم «کشش» باید جایگزین سیستم‌های «فشار» سنتی شود، که در آن هر عملیات موجودی را با حداکثر ظرفیت خود پردازش می‌کند.

مانند بسیاری از ایده های جدید، نظریه محدودیت ها مبنایی در تکنیک ها و ایده های قبلی دارد. در اوایل دهه ۱۹۷۰ یا ۱۹۸۰، مهندسان و مدیران تولید از ابزاری به نام تجزیه و تحلیل مسیر بحرانی برای پیش بینی زمان مورد نیاز برای دستیابی به اهداف اصلی جدید، مانند معرفی یک محصول جدید یا ارائه یک مرکز جدید در خط استفاده کردند. تجزیه و تحلیل مسیر بحرانی شامل شناسایی توالی که در آن مراحل مختلف مورد نیاز است، و شناسایی در چه نقطه ای، و برای چه مدت، کل پروژه به تکمیل هر مرحله خاص بستگی دارد.

سیستم تولید ناب و شرکت ناب:

در سال‌های اخیر، اصطلاح ناب توسط برخی از سازمان‌ها برای توصیف تلاش همه جانبه سازمان برای اعمال روش‌های مدیریتی پیشرفته به منظور بهبود کیفیت و رضایت مشتری، کاهش هزینه‌ها و تولید به کار گرفته شده است. زمان انجام، و افزایش ارزش آفرینی. “ناب” یک اصطلاح چتر است که شامل تکنیک هایی مانند JIT و TQM به عنوان عناصر جزء است. برخی از حسابداران تویوتا را مبتکر تولید ناب می دانند. اصطلاح “ناب” در ابتدا برای تنظیمات تولید، مانند عبارات “تولید ناب” یا “تولید ناب” به کار می رفت.

اما این اصطلاح اکنون به طور گسترده‌تری مورد استفاده قرار می‌گیرد و گاهی ابتکارات ناب را در توزیع و عملکردهای پشتیبانی یک شرکت تولیدی، ابتکارات ناب در شرکت‌های بخش خدمات و حتی ابتکارات در انواع دیگر سازمان‌ها مانند نهادهای دولتی را توصیف می‌کند. اصطلاح «حسابداری ناب» برای توصیف سیستم‌های حسابداری ابداع شده است که یا از تولید ناب پشتیبانی می‌کنند یا خود «ناب» هستند.

3 دیدگاه برای “مدیریت استراتژی و اهمیت حسابداری مدیریت بر تصمیم گیری ها

  1. اشتراک‌ها: آیا با رویکرد اقتصادی حسابداری مدیریت آشنا هستید ؟ - فرتاک حساب

  2. اشتراک‌ها: هزینه یابی استاندارد و تحلیل انحرافات - فرتاک حساب

  3. اشتراک‌ها: تصمیم‌گیری‌های مالی و تاثیر آنها بر بازارهای مالی - فرتاک حساب

دیدگاهتان را بنویسید